Menu

De Nieuwe Smid
Ploeghoeveweg 4b
2500 Lier

T: 015 64 84 85
info@denieuwesmid.be

Onze filosofie

Dries Heijlen creëert ontwerpen die tijdloos zijn, zowel klassiek als modern. Onze creaties bieden een architecturale meerwaarde. De creaties sluiten naadloos aan bij het gebouw, de omgeving en de tuin.

Onze aanpak is zeer persoonlijk. In het eerste kennismakingsgesprek wordt gepeild naar de motieven en/of de levensstijl van de klant. Hieruit vloeit het eerste ontwerp, waardoor het ook zijn functioneel karakter bekomt.
Door het feit dat onze creaties zowel op architecturaal als functioneel vlak ontworpen worden, krijgen deze een tijdloos karakter.

In een klassieke veranda krijg je geen 'buitengevoel' zoals je dat ervaart bij een terrasoverkapping. Met een terrasoverkapping leef je mee met de seizoenen. Je ziet, voelt en ruikt de buitenlucht. Je kan 100% genieten van de tuin en omgeving. Het ultieme buitengevoel met andere woorden! Als het plots begint te regenen bij een etentje kan je rustig buiten blijven genieten. Je kan de kilte eventueel bestrijden met een terrasverwarmer. Op de koudste winterdagen is de mens geneigd om gezellig achter de haard te kruipen onder een dekentje. M.a.w. is het niet nodig om een extra woonkamer te creëren. Het huis is meestal groot genoeg: vaak zijn de kinderen het huis uit, dus hoef je het huis niet nóg te vergroten.

"Licht komt van boven", dat is één van de vuistregels. De mens heeft van nature licht nodig. Dat maakt ons gelukkiger en gezonder. Bij een terrasoverkapping of orangerie baad je in het licht. Onder een eikenhouten bijgebouw bijvoorbeeld is het meestal donker en somber. Velen gaan naast zo'n bijgebouw zitten. Zonde van de investering! Bij elk ontwerp dat we maken houden we rekening met het licht. Zie je graag de sterren? Wil je onderhoudsvriendelijk glas? Heb je graag meer privacy? Door te spelen met verschillende glassoorten kan je eveneens tegemoet komen aan bepaalde voorkeuren.

Ons werk is bekroond met het Handmade in Belgium-label, uitgereikt door Unizo.
Ook de FOD Economie heeft ons officieel erkend als Ambachtsman.