Menu

De Nieuwe Smid
Ploeghoeveweg 4b
2500 Lier

T: 015 64 84 85
info@denieuwesmid.be

BE 0865.795.769

Smeedijzeren of stalen terrasoverkappingen

Bij De Nieuwe Smid bent u aan het juiste adres voor een smeedijzeren terrasoverkapping die naadloos aansluit op uw woning.

Bekijk meer foto's

Onze klanten aan het woord:

"Het is alsof het er altijd heeft gestaan, het sluit perfect aan bij ons huis."
"Ik kan de terrasoverkapping niet meer wegdenken, want dan klopt het plaatje niet meer."
"Uit de wind, uit de regen of uit de zon, maar altijd buiten."

Leef mee met de seizoenen

De ideale overgang van uw huis naar de tuin. Je leeft mee met de seizoenen; je ziet, voelt en ruikt de buitenlucht en kan 100% genieten van de tuin en de omgeving. Regenweer zal je etentje op het terras niet verstoren en zelfs in de winter kan het er fijn vertoeven zijn.

Men noemt een terrasoverkapping ook wel eens een luifel of pergola. Ze hebben echter één doel: een terras overdekken! Ideaal dus om de 199 regendagen die België gemiddeld rijk is, een stapje voor te zijn.

Wat is een stalen terrasoverkapping eigenlijk?

In het vakjargon heet dit staal ‘S235JR’. In de volksmond zegt met ook wel eens smeedijzer. Het staal komt binnen op standaard lengtes, die wij op maat verzagen en aan elkaar lassen of monteren. Al onze ornamenten en krullen worden met de hand gesmeed; ze worden in een hete oven gelegd tot ze de juiste temperatuur hebben om bewerkt te worden. Dries Heijlen koopt geen enkele krul aan, alles wordt handmatig gemaakt. We kregen hier van Unizo een onderscheiding voor, het label Handmade in Belgium.

Wat is het verschil met een aluminium of houten terrasoverkapping?

Aluminium profielen zijn breder, zo’n 85mm tegenover 35mm bij stalen profielen. Ook houten balken zijn breder en vragen daarbovenop meer onderhoud dan staal. 
Door de brede profielen krijgen zulke terrasoverkappingen een zwaar uiterlijk. Stalen terrasoverkappingen zijn verfijnder en eleganter, ze zijn geen dominant element.

Duurzaam lakwerk

In onze eigen lakkerij wordt het staal gezandstraald en gelakt. We gebruiken natlak en geen poederlak om de duurzaamheid en kleurvastheid te garanderen. Doordat we het productieproces van A tot Z in eigen handen hebben, kunnen we keer op keer kwaliteit leveren. U kan het hele proces met eigen ogen opvolgen in onze atelier. We zijn een “open boek-verhaal”.

Bent u de benieuwd naar de prijs van een terrasoverkapping?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht