Menu

De Nieuwe Smid
Ploeghoeveweg 4b
2500 Lier

T: 015 64 84 85
info@denieuwesmid.be

Smeedijzeren of stalen terrasoverkappingen

Bij De Nieuwe Smid bent u aan het juiste adres voor een smeedijzeren terrasoverkapping.

Bekijk meer foto's

Onze klanten aan het woord:

"Het is alsof het er altijd heeft gestaan, het sluit perfect aan bij ons huis."
"Ik kan de terrasoverkapping niet meer wegdenken, want dan klopt het plaatje niet meer."
"Uit de wind, uit de regen of uit de zon, maar altijd buiten."

Leef mee met de seizoenen

Het is de ideale overgang van uw huis naar de tuin. Je leeft mee met de seizoenen. Je ziet, voelt en ruikt de buitenlucht. Je kan 100% genieten van de tuin en de omgeving. Als het plots begint te regenen bij een etentje kan je rustig buiten blijven genieten. Op de koudste winterdagen is de mens geneigd om gezellig achter de haard te kruipen onder een dekentje. M.a.w. is het niet nodig om een extra woonkamer te creëren. Het huis is meestal groot genoeg: vaak zijn de kinderen het huis uit, dus hoef je het huis niet nóg te vergroten.

Men noemt een terrasoverkapping ook wel eens een luifel of pergola. Ze hebben echter één doel: een terras overdekken! Ideaal dus om de 199 regendagen die België gemiddeld rijk is, een stapje voor te zijn.

Wat is een stalen terrasoverkapping eigenlijk?

In het vakjargon heet dit staal ‘S235JR’. In de volksmond zegt met ook wel eens een smeedijzeren terrasoverkapping of pergola. Het staal komt binnen op standaard lengtes, die op maat worden verzaagd en aan elkaar worden gelast of gemonteerd. Al onze krullen worden met de hand gesmeed. Dit wil zeggen dat ze in een hete oven worden gelegd totdat ze de juiste temperatuur hebben om bewerkt te worden. Dries Heijlen koopt geen enkele krul aan, alles wordt handmatig gemaakt. We kregen hier van Unizo een onderscheiding voor, het label Handmade in Belgium.

Wat is het verschil met een aluminium of houten terrasoverkapping?

Aluminium profielen zijn breder, zo’n 85mm tegenover 35mm bij stalen profielen. Ook houten balken zijn breder en vragen daarbovenop meer onderhoud dan staal. 
Door de brede profielen krijgen zulke terrasoverkappingen een zwaar uiterlijk. Stalen terrasoverkappingen zijn verfijnder en eleganter, ze zijn geen dominant element.

Duurzaam lakwerk

In onze eigen lakkerij wordt het staal gezandstraald en gelakt. We gebruiken natlak en geen poederlak om de duurzaamheid en kleurvastheid te garanderen. Doordat we het productieproces van A tot Z in eigen handen hebben, kunnen we keer op keer kwaliteit leveren. U kan het hele proces met eigen ogen opvolgen in onze atelier. We zijn een “open boek-verhaal”.

Bent u de benieuwd naar de prijs van een terrasoverkapping?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Contacteer ons

Alle velden zijn verplicht